Nieuws

Zweden gaan rijden op houtafval!
dinsdag, september 17, 2019 - 10:20

In Zweden gaan binnenkort dankzij een Nederlandse vinding auto’s rijden op benzine gemaakt van houtafval, zoals zaagsel. TechnipFMC en de Twentse onderneming BTG-BTL bouwen daar naast een houtzagerij van Sedra een fabriek die van houtresten bio-olie maakt. Een raffinaderij verwerkt deze olie vervolgens tot brandstof. Het is de eerste fabriek in de wereld die deze groene brandstof voor voertuigen produceert.

Staatsbosbeheer en Shell planten samen bomen
maandag, april 8, 2019 - 14:34

Staatsbosbeheer en Shell werken de komende twaalf jaar samen om ruim vijf miljoen bomen te planten in Nederlands bos. Shell investeert daarvoor €17,4 miljoen in het Buitenfonds van Staatsbosbeheer.

FSC start nieuwe campagne
maandag, september 11, 2017 - 16:22

In de week van FSC Friday, vanaf 29 september, lanceert FSC Nederland samen met haar partners de nationale campagne ‘Kies voor hout, red het woud’.

Kern van de boodschap is dat het gebruik van FSC-hout duurzaam bosbeheer stimuleert, en daarmee voorkomt dat bos verdwijnt voor andere bestemmingen als veeteelt, mijnbouw of plantages.

Houtindustrie het meest positief
maandag, februari 27, 2017 - 16:37

Van alle bedrijfstakken in Nederland, is het de hout- en bouwmaterialenindustrie die al twee maanden lang het grootste vertrouwen heeft in de nabije toekomst.

Volgens het CBS waren producenten in de industrie in februari vooral positiever over hun orderportefeuille. Ook het oordeel over de verwachte productie in de komende drie maanden verbeterde. Daarentegen waren de producenten over de voorraden gereed product negatiever.

Houtkapverbod tijgerverbod Rusland
donderdag, januari 19, 2017 - 13:08

Nadat het WNF en Greenpeace in beroep waren gegaan tegen een besluit van de Russische overheid om houtkap toe te staan in cruciaal leefgebied van de bedreigde Siberische of amoertijger, is deze beslissing nu geschrapt.