Hout

Omdat wij de bescherming van bossen wereldwijd van het grootste belang vinden werken wij graag met hout uit verantwoord beheerde bossen. 
Bossen waar op evenwichtige wijze rekening wordt gehouden met de sociale, ecologische en economische aspecten die bij bosbeheer horen. Zolang wij duurzaam voor de bossen zorgen, aandacht besteden aan herbebossing en het bos in al zijn functies intact laten, zullen we altijd over hout kunnen beschikken.

Hout is mooi, karaksteristiek, hip, trendy en klassiek, sterk en betrouwbaar.

Hout is van alle tijden en past in elke stijl. We omringen ons graag met hout. We herkennen het materiaal als echt, sterk en betrouwbaar. Hout straalt rust uit waar beton vooral hard, staal koud en kunststof plastic is. Hout voelt warm en goed.

Hout is sexy met allure.

U ziet het steeds vaker, brillen met een houten montuur. Licht uitermate stijlvol en onverslijtbaar. Een iPhone wordt een unieke iPhone in een houten hoesje. Mensen onderscheiden zich met houten producten. Kenners varen in stijlvolle houten boten. Mooie stijlvolle auto’s zijn uitgerust met een houten dashboard. Mooie stijlvolle huizen hebben houten kozijnen, ramen en deuren.

Hout is prachtig te bewerken.

De boom groeit eigenlijk vanzelf door zon en regen. Al groeiend krijgt een boom vanzelf eigenschappen mee. Er is geen sprake van fossiele brandstoffen en milieuvervuiling. 

Hout wordt meestal in twee hoofdgroepen onderscheiden. Op de website van onze fabriek staan deze uitgebreid beschreven:  http://www.timmerfabriekoudshoorn.nl/producten/houtsoorten