Nieuws

Houtindustrie het meest positief
maandag, februari 27, 2017 - 16:37

Van alle bedrijfstakken in Nederland, is het de hout- en bouwmaterialenindustrie die al twee maanden lang het grootste vertrouwen heeft in de nabije toekomst.

Volgens het CBS waren producenten in de industrie in februari vooral positiever over hun orderportefeuille. Ook het oordeel over de verwachte productie in de komende drie maanden verbeterde. Daarentegen waren de producenten over de voorraden gereed product negatiever.

Houtkapverbod tijgerverbod Rusland
donderdag, januari 19, 2017 - 13:08

Nadat het WNF en Greenpeace in beroep waren gegaan tegen een besluit van de Russische overheid om houtkap toe te staan in cruciaal leefgebied van de bedreigde Siberische of amoertijger, is deze beslissing nu geschrapt.

De organisatie van de Olympische en Paralympische Spelen in Brazilië kiest voor het gebruik van FSC-gecertificeerde hout- en papierproducten.
maandag, augustus 15, 2016 - 16:44
Bacardi verwerkt oude vaten tot duurzame zonnebrillen
donderdag, juli 7, 2016 - 12:47

Leuk weetje: 

Bacardi maakt van oude rumvaten uit zijn fabriek in Puerto Rico duurzame zonnebrillen. Zo zet de producent in op de circulaire economie.

Britse houthandel wil geen Brexit
woensdag, juni 15, 2016 - 09:30

Tachtig procent van de leden van de Britse houthandelsfederatie TTF spreekt zich uit tegen de Brexit en denkt juist dat binnen de EU blijven beter is voor de Britse economie in zijn geheel.